تیر

علاقه‌مند

زمان ثبت نام این رویداد به اتمام رسیده است . در صورتی که تا به حال ثبت نام نکرده‌اید به دفتر شاخه‌ مراجعه کنید.

آزمایشگاه رباتیک پیشرفته و سیستم‌های هوشمند

سجاد مولایی

Karamoozi
بازی‌های کامپیوتری

جایگاه بازی‌های کامپیوتری در دنیای امروز بر هیچ کسی‌ پوشیده نیست، با گسترش و همه‌گیر شدن گوشی‌های تلفن هم‌راه هوشمند که مجهز به سیستم‌عامل‌های قدرتمند هستند بازی‌های کامپیوتری نیز گسترش چشم‌گیری پیدا کرده است. امروز مخاطبان آن فقط نوجوانان نیستند، بلکه افراد با هر سنی‌ و هر شغلی‌ و با هر سطح درآمدی می‌توانند مخاطبان بازی‌های کامپیوتری باشند. با این حال منصفانه نیست که بگوییم بازی‌ها فقط به قصد سرگرمی ساخته می‌شوند، در این دنیای پر هیجان مصارف آموزشی نیز وجود دارد. مطالعات و بررسی‌‌ها نشان داده است که درس دادن به کمک محیط‌های بازی توجه کاربران را بیشتر جلب می‌کند، ترس از یادگیری را از بین می‌برد، انگیزه یادگیری را در آنها افزایش می‌دهد و همچنین یادگیری را ماندگارتر می‌کند. یکی‌ دیگر از گونه‌های نوظهور بازی‌ها، بازی‌های غیرِ جدی (Casual Game) هستند. این بازی‌ها قوانین بسیار ساده‌ای دارند و یادگیری آنها ساده است. به پردازنده‌های قدرتمند نیاز ندارد، در تاکسی و اتوبوس می‌توان به این بازی‌ها پرداخت. ساخت و انتشار این نوع از بازی‌ها معمولا کم‌هزینه است. این بازی‌ها معمولا بر روی کامپیوتر‌های شخصی‌ و با استفاده از مرورگر‌های وب و یا بر روی گوشی‌های تلفن همراه و تبلت‌ها قابل بازی کردن هستند. هدف این بازی‌ها سرگرم کردن همه افراد در هر زمان و هر مکانی است. همین ویژگی‌‌ها باعث شده است که این بازی‌ها در دنیای شلوغ و پر دردسر امروز که افراد وقتی‌ برای تفریح ندارند بتوانند جایگاهی برای خود پیدا کنند و می‌توان گفت در حالِ حاضر پرطرفدار‌ترین بازی‌های موجود در بازار از این دست بازی‌ها هستند. اگر به طراحی و ساخت این دست از بازی‌ها علاقه دارید میتوانید فعالیت خود را در آزمایشگاه هوش مصنوعی و رباتیک آغاز کنید. این آزمایشگاه در گذشته چند بازی آموزشی طراحی و به بازار عرضه کرده است، و در حال حاضر نیز چند پروژه بازی آموزشی در حال انجام است، اگر علاقه مند باشید می‌توانید به این پروژه‌ها ملحق شوید. همچنین با شکل گیری کلوپ بازی سازی دانشگاه تهران و ارتباط با گرافیست‌ها و هنرمندان از سایر دانشکده‌های دانشگاه تهران، فضا برای فعالیت بیشتر در این زمینه باز شده است و می‌توان این زمینه را به صورت حرفه‌ای‌تر در دانشگاه ادامه داد. دانشجویانی که علاقه‌مند به فعالیت در زمینه‌های مختلف بازی‌سازی (برنامه‌نویسی، طراحی شخصیت، انیمیشن، طراحی محیط و...) در قالب کارآموزی و یا خارج از آن هستند میتوانند با ایمیلsajad.mowlaei@gmail.com ارتباط برقرار کنند، تا با تخصص‌های لازم در آزمایشگاه، پیش‌نیاز‌های موجود و پروژه‌های جاری بیشتر آشنا شوند.

روز ساعت مدت