کارگاه آموزشی git
۲۸ مرداد · Workshops

مدیریت کد و کنترل نسخه از مهم‌ترین تکنیک‌هایی است که برنامه‌نویسان به آن نیاز دارند. علاوه بر این مدیریت پروژه‌های گروهی و استفاده از یک کد مشترک برای تمام اعضای گروه، یکی از ضروری‌ترین نیاز‌ها در پروژه‌های گروهی است.

آشنایی با ابزار مدیریت کد و کنترل نسخه، معمولاً در کلاس‌های درسی اتفاق نمی‌افتد و این عدم آگاهی، دانش‌جویان را در انجام پروژه‌های گروهی با مشکل روبرو می‌کند.

برای همین منظور شاخه‌ی دانش‌جویی ACM دانشگاه تهران، اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت کد و کنترل نسخه (با استفاده از ابزار git) کرد. مدرس این کارگاه آقای محمدجواد ایزدی، یکی از دستیاران آموزشی موفق دانشکده، یکی از مدیران شرکت داتین و رئیس شاخه‌ی دانش‌جویی ACM در سال ۱۳۸۴ بود. این کارگاه برای اعضا و همکاران شاخه‌ی دانش‌جویی ACM به صورت رایگان برگزار شد.

معرفی کلاس:

در انجام پروژه‌های دانشگاهی، حتماً برای نگهداری نسخه‌های مختلف از فایل‌های خود از روش‌های متعددی استفاده کرده‌اید. مثلاً اینکه هر روز یک فولدر جدید که تاریخ همان روز را به عنوانش نامش انتخاب می‌کنید، می‌سازید و فایل‌ها را داخلش کپی می‌کنید. با این کار می‌توانید بعداً نسخه‌های قبلی پروژه و همین طور تغییراتی که بین نسخه‌های مختلف ایجاد شده را ببینید.

این کاری است که ابزارهای مدیریت کد و کنترل نسخه به صورت خودکار انجام می‌دهند. علاوه بر این، چنین ابزارهایی استفاده از یک کد مشترک را برای اعضای مختلف یک تیم آسان می‌کنند. مثلاُ ممکن است دو نفر همزمان روی یک فایل تغییراتی ایجاد کنند و یکی از آنها بدون اینکه دیگری متوجه شود، تغییرات او را از بین ببرد. این مشکلات در پروژه‌های تیمی در شرکت‌های نرم‌افزاری با فرکانس بیشتری رخ می‌دهند و جلوگیری از آنها به شدت اهمیت دارد. تازه در پروژه‌های متن‌باز بزرگ مانند هسته‌ی لینوکس که هزاران نفر به صورت همزمان و با فرکانس بسیار بالا روی کد کار می‌کنند، این موضوع بسیار حیاتی‌تر خواهد بود. در این کارگاه با ابزار git که یکی از محبوب‌ترین نمونه‌های ابزارهای مدیریت کد و کنترل نسخه است آشنا می‌شویم و سعی می‌کنیم با استفاده از این ابزار، روش‌های صحیح مدیریت کد در محیط‌های کاری را بیاموزیم.

مدرس: محمدجواد ایزدی، عضو تیم بهبود مستمر شرکت داتین، چندین سال تجربه‌ی برنامه‌نویسی و همچنین مدیریت تیم‌های نرم‌افزاری در شرکت‌های مکسا و داتین را دارد و در حال حاضر در پروژه‌ی سامانه‌ی بانکداری متمرکز شرکت داتین به همراه هم‌تیمی‌هایش مسؤولیت بهبود کیفیت این محصول را بر عهده دارد. محمدجواد (ملقب به MJ ) معمولاً در حال امتحان کردن و تعریف و تمجید کردن از تکنولوژی‌ها و ابزارهای جدید است و علاقه‌ی زیادی به آموزش و انتقال تجربیاتش به دیگران دارد.