گزارش همایش پنجره
۰۴ خرداد · Talks

همواره سؤالاتی در ذهن دانشجویان در رابطه‌ با آینده‌ی شغلی‌شان وجود دارد. این که پس از فارغ‌التحصیلی چه وضعیت شغلی‌ای خواهند داشت؟ برای شغل مورد علاقه‌ی یک دانشجو چه میزان تحصیلات و چه دانشی لازم است؟ وضعیت شغلی در ایران و خارج از کشور به چه صورت است؟ چه نوع سبک زندگی‌ای برای هر شغل وجود دارد؟ در طول تحصیل چه‌کارها و فعالیت‌هایی می‌تواند برای تحصیل و آینده‌ی‌شان مفید باشد؟ پرسش‌هایی به این سبک بدون حضور افراد باتجربه و کمک آن‌ها پاسخ داده‌ نخواهد شد.
دانشجویانی هستند که در هنگام تصمیم‌گیری برای ادامه‌ی تحصیل در خارج از کشور به دلیل عدم شناخت درست از فضای داخل و خارج مرتکب اشتباه می‌‌شوند. اگر آینده‌ را برای دانشجویان در دو بخش داخل کشور و خارج از کشور تقسیم‌بندی کنیم؛ در داخل کشور، راه‌اندازی یک شرکت استارتاپ و فعالیت در زمینه‌ی کارآفرینی، تدریس، کار کردن به عنوان یک توسعه‌دهنده (برنامه‌نویس، طراح، مدیر فنی و غیره) در یک شرکت و غیره از جمله حوزه‌های فعالیت است. در خارج از کشور هم همین موارد به همراه کار کردن در شرکت‌های بزرگی مانند گوگل و یاهو و غیره آینده‌ای است که یک دانش‌جو می‌تواند برای خود متصور باشد.
برای مثال دانش‌جویانی که به کارآفرینی علاقه‌مند هستند، اگر در دوره‌ی تحصیل خود با فضای بازار یا صنعت آشنا نشده‌باشند و با توجه به پیچیده شدن صنعت فناوری اطلاعات، چه بسا به علت عدم تجربه دچار اشتباه شده و با شکستی که از قبل قابل پیشگیری بوده‌است مواجه شوند.
همین‌طور یکی از دغدغه‌های دانش‌جویان ایجاد تعادل بین درس، کار و زندگی روز‌مره (تفریح و خانواده) است. این که با چه وضعیت درسی‌ای می‌توان وارد بازار کار شد و سؤالاتی از این قبیل که افراد موفق باید این تجربیات را به دانش‌جویان منتقل کنند.همین‌طور یکی از دغدغه‌های دانش‌جویان ایجاد تعادل بین درس، کار و زندگی روز‌مره (تفریح و خانواده) است. این که با چه وضعیت درسی‌ای می‌توان وارد بازار کار شد و سؤالاتی از این قبیل که افراد موفق باید این تجربیات را به دانش‌جویان منتقل کنند.

برنامه ی دومین همایش پنجره روز ۲۸ اردیبهشت ۹۵ از ساعت ۳۰:۱۲ تا ۶ بعد از ظهر در آمفی تئاتر دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران برگزار شد. به دلیل حفظ پیوستگی محتوا، دومین دوره از این همایش در یک روز و با مدت طولانی‌تر برگزار شد و بر خالف دوره‌ی قبل از اشخاص مطرح و موفق در زمینه‌های مختلف به جای شرکتها دعوت به عمل آمد تا بتوانند  مسیر بهتری  را که پیموده بودند تشریح نمایند. همایش با سخنرانی آقای دکتر خامس‌پناه استاد دانشکده‌ی کامپیوتر آغاز شد و ایشان به تشریح راه‌های مختلف پیش روی دانشجویان از انجام کارهای تحقیقاتی گرفته تا کارآفرینی و تأسیس کسب و کار نوپا پرداختند. سپس آقای مهندس صدیقی به تشریح مسیری تحصیلی و شغلی خود پرداختند و در مورد استارتاپ صحبت کردند. پس از زمان استراحت نوبت به بخش دوم برنامه که مربوط به صنعت باز‌‌ی‌سازی بود رسید. آقای مهندس ژیان مدیر فنی شرکت فن‌افزار شریف و مدیر فنی تیم سازنده‌ی بازی گرشاسب در مورد صنعت بازی‌سازی و فرصت‌های آن در ایران صحبت کردند و صنعت بازیسازی را به دانشجویان معرفی کردند. پس از ایشان آقای مهندس نادعلیزاده مدیرعامل شرکت تادکو (تولیدکننده‌ی بازی فروت کرفت)از تجربه‌ی خود در مورد جنبه‌های مختلف بازی‌سازی و تأسیس شرکت در ایران برای دانشجویان صحبت کردند. پس از زمان استراحت نوبت به پنل پرسش و پاسخ برنامه رسید که توسط آقای آرش برهمند (مدیرمسئول نشریه‌ی پیوست) اداره شد. مهمانان این پنل عبارت بودند از: ۱-آقای مهندس حسام میرآرمندهی (مدیرعامل شرکت کافه‌بازار)؛ ۲ -آقای دکتر رامتین خسروی (معاون آموزشی و استاد دانشکده‌ی کامپیوتر دانشگاه تهران)؛ ۳-آقای مهندس فرید خواهی (مدیر عملیات و برنامه‌ریزی شرکت رهنما) و ۴-آقای دکتر هادی ویسی (مدیرعامل شرکت نویسا و استاد دانشکده‌ی علوم و فنون دانشگاه تهران). این پنل با موضوع ادامه‌ی تحصیل یا کار در صنعت برگزار شد و در آن دانشجویان از دغدغه‌های خود در مورد کار کردن هنگام تحصیل و مشکلات آموزشی و ارتباط با صنعت از مهمانان سؤال نمودند. همچنین هزینه‌های این همایش با حمایت شرکت نرم‌افزاری داتین انجام شد. در برگزاری همایش پنجره که به صورت زنده نیز دارای ۸۰۰نفر مخاطب بود حدود ۲۵ نفر از دانشجویان دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر همکاری داشتند. امید است برگزاری این همایش در سال‌های آینده نیز در روشن شدن مسیر و انتخاب هدف به دانشجویان کمک نماید.