گزارش دومین جشنواره‌ی مهندسی اینترنت دانشگاه تهران
۰۷ خرداد · Other

مقدّمه

انجام پروژه‌های درسی در کنار مفاهیم تئوری به یادگیری و فهم مطالب کمک بسیاری می‌کند. این موضوع در برخی دروس اهمّیّت بیش‌تری دارد که یکی از آن‌ها درس مهندسی اینترنت است. به همین منظور دوّمین جشنواره‌ی مهندسی اینترنت دانشگاه تهران با موضوع اینترنت اشیاء در دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و با همکاری شاخه‌ی دانشجویی ACM در روز ۲۶ می ۲۰۱۵ برگزار شد.

هدف برگزاری

هدف از برگزاری این جشنواره، گسترش شناخت و توانایی‌های دانشجویان درس مهندسی اینترنت نسبت به ساختار پروژه‌های مبتنی بر اینترنت است. هم‌چنین انجام فعّالیت‌های گروهی و تقسیم کار میان دانشجویان حین انجام این پروژه‌ها، درک آن‌ها را نسبت به پروژه‌های صنعتی و استارتاپ‌ها افزایش می‌دهد.

گزارش

این جشنواره روز ۲۶م می ساعت ۱۴ در دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران آغاز به کار کرد. ۱۵ تیم در قالب تیم‌های ۱ الی ۴ نفره پروژه‌های خود را با موضوع اینترنت اشیاء به  نمایشگاه آورده بودند و برای بازدیدکنندگان توضیحات لازم را ارائه می‌دادند. تمامی این پروژه‌ها در درس مهندسی اینترنت که توسط آقای دکتر شفیعی ارائه می‌شود، تعریف و با زبان روبی و با چهارچوب ریلز پیاده‌سازی شده‌بودند. استاد درس در طول ترم مشورت‌ها و راهنمایی‌های لازم را به دانشجویان ارائه می‌نمود. این جشنواره با همّت هیئت رئیسه‌ی دانشکده و با حمایت شرکت‌ «سحاب پرداز» و شتاب‌دهنده‌ی «آواتک» برگزار شد و داورانی از هر دو شرکت و استادان دانشکده نظرات خود را درباره‌ی پروژه‌ها مطرح می‌کردند و برخی از پروژه‌ها نیز جهت تجاری‌سازی برگزیده شدند.

شاخه‌ی دانشجویی ACM دانشگاه تهران مسئولیت امور اجرایی و تبلیغات این نمایشگاه را بر عهده داشت. استقبال از این نمایشگاه بسیار خوب بود و دانشجویان سایر دانشگاه‌ها، مسئولان دانشگاه و نمایندگان شرکت‌ها نیز برای بازدید از این نمایشگاه آمده بودند. بازدیدکنندگان می‌توانستند به پروژه‌های مورد علاقه‌ی خود از طریق پیامک رأی دهند و در پایان جشنواره نیز به پروژه‌های برتر جوایزی اعطا شد. این نمایشگاه ساعت ۱۶ همان‌ روز به کار خود پایان داد و تجربه‌ی بسیار خوبی را برای دانشجویان درس و بازدیدکنندگان رقم زد.

توضیحات طرح:

استادان: دکتر رامتین خسروی - دکترحسین  شفیعی - دکتر علی اخایی