سخنرانی علمی: رویکرد نوین امنیت و چالش‌ها فرارو
۱۱ آبان · Talks

روز سه‌شنبه ۱۲ آبان‌ماه سخنرانی علمی با عنوان «رویکرد نوین امنیت و چالش‌های فرارو»، ساعت ۱۲:۳۰ -۱۳:۳۰ در آمفی‌تئاتر دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران برگزار خواهدشد.

چکیده‌ی سخنرانی:
 شاید در هیچ برهه‌­ای از زمان فعالان عرصه­‌ی تبادل اطلاعات با مقوله‌ای به نام امنیت در فضای مجازی دست به گریبان نبوده‌اند.
 به بیان دیگر امروزه مقوله‌­ی امنیت به عضوی جدایی‌ناپذیر در فضای تبادل سایبری بدل گشته و هر سازمان و یا زیر ساخت فناوری اطلاعات که این امر را فروگذار نماید، دچار تبعات سنگین و در پاره‌ای از مواقع جبران‌ناپذیری خواهد شد. از این‌رو همگام با روند پیچیده شدن زیرساخت‌ها و سرویس­‌های فناوری اطلاعات از یکسو و شکل گیری حملات و تهدیدات سازمان یافته موسوم به APT از سوی دیگر، تمهیدات امنیتی نیز مسیر رشد و بالندگی خود را طی نموده و نگرش متفاوتی از مفهوم امنیت در فناوری اطلاعات بنا نهاده شده است. رویکرد نوین امنیت برخلاف رویکرد مرسوم بر پایه مفهوم عظیم و بالنده ای چون Big Data ایجاد گردیده و از ابزارهایی همچون هوش مصنوعی، به جهت شناسایی و خنثی نمودن تهدیدات ناشناحته، بهره می­‌برد. امنیت اطلاعات و زیر ساخت فناوری اطلاعات بر خلاف گذشته از رویه‌ای خطی تبعیت ننموده و از ساختاری ماژولار و لایه ای بهره می­‌برد.
به بیان دیگر از آن جهت که مفهوم Big Data نقش کلیدی در عرصه امنیت حال حاضر ایفا می­‌کند، هدف اصلی در ساختارهای  امنیت امروزی جمع­‌آوری اطلاعات به شکلی نظام‌مند و اتخاذ تصمیمات بهنگام بر مبنای آن، می­‌باشد. امروزه مجموعه مفاهیم و مولفه‌های فوق‌الذکر به شکلی یکپارچه در مراکز عملیات امنیت (SOC)، به شکلی جامع و سیستمی، نمود یافته و زیرساخت لازم برای رویارویی با پیچیده­ترین حملات و تهدیدات سایبری را فراهم می­‌آورد. بدین‌سان کسب شناخت در حوزه سامانه‌ها و مولفه‌­های ذیل، نقشی اساسی در خصوص گذار از سیستم­‌های امنیتی مرسوم  به
سمت سیستم‌­های امنیتی نوین، ایفا می‌کند. این مولفه‌­ها عبارتند از:
-         ساختار مراکز عملیات امنیت
-         سامانه‌ی مدیریت بر رویدادها و اطلاعات امنیتی