حلقه‌‌های ای‌سی‌ام (سال ۱۳۹۳)
۲۹ تیر · Rings

حلقه‌ها فرصتی برای تسهیل انتقال دانش از طرف افراد با تجربه به افراد علاقه‌مند است. حلقه‌ نوعی کلاس است که با تمرکز روی یک موضوع مشخص و به تبع آن فیلترشدن افراد علاقه‌مند، انتقال دانش را از ارتباط یک‌طرفه‌ی استاد و دانش‌جو به ارتباطی دو طرفه تبدیل می‌کند. برای تاثیرگذاری بیشتر، برای هر حلقه یک پروژه تعریف می‌شود که شرکت‌کنندگان با انجام آن به صورت عملی با مفاهیم آشنا می‌شوند.

ایده‌ی ابتدایی حلقه در زمستان ۹۲ مطرح شد و برای اجرا در تابستان ۹۳ برنامه‌ریزی شد. تبلیغات محیطی این برنامه در ۳ مرحله انجام شد، که گام به گام این برنامه‌ی جدید را به دانشجویان معرفی کرد. حلقه‌های تابستان ۹۳ با محوریت موضوعاتی که به طور معمول در دروس دانشگاهی پوشش داده نمی‌شوند آغاز شدند. این حلقه‌ها عبارت‌اند از «طراحی وب مقدماتی»، «  General Game Playing»، «بازی‌پردازی»، «مقدماتی بر نظریه‌ی بازی‌ها» و «ویراستاری». جلسه‌های آموزشی حلقه به طور معمول در ۳ جلسه تشکیل شدند و پس از پایان این جلسات آموزشی، پروژه‌ای تعریف می‌شود و دانشجویانی که علاقه‌مند هستند در این پروژه همکاری می‌کنند. پروژه‌‌ی حلقه‌ی «طراحی وب مقدماتی» ، «انتخاب واحد مجازی» بود که در اواخر تابستان به نتیجه رسید. حلقه‌ی  »General Game Playing«، ماهیت رقابتی داشت. در جلسات حلقه مفاهیم ابتدایی هوش مصنوعی و توصیف به وسیله‌ی زبان‌های منطقی معرفی شدند. برای پروژه‌ی این حلقه، ایجاد یک تیم برای پیاده‌سازی یک عامل هوشمند تعریف شد. پروژه‌ی حلقه‌ی «بازی‌پردازی»، بهبود ساختار مجله‌ی «اف‌یک» و جذب مخاطب بیشتر بود. حلقه‌ی «مقدماتی بر نظریه‌ی بازی‌ها»، پروژه‌ی مشخصی تعریف نشد و این موضوع به حلقه‌ی پیشرفته موکول شد. حلقه‌ی «ویراستاری» که طرح آن در تابستان ریخته شد در اوایل پاییز برگزار شد و هدف آن آماده‌سازی نیرو برای ویراستاری مجله‌ی اف‌یک بود. طبق نظرسنجی‌هایی که بعد از هر حلقه انجام شد، تعداد جلسات کم و متمرکز بودن موضوع حلقه، نکته‌ی مثبت این رویداد‌ها به حساب می‌آمد. خروجی حلقه‌ها در تابستان ۹۳ موفق ارزیابی شد و به همین دلیل در پاییز و زمستان ۹۴ هم ادامه پیدا کرد.

استادان:
طراحی وب مقدماتی: محمدرضا بیکی mohibeyki@gmail.com