استارتاپ ویکند تهران
۰۷ اسفند · Other

استارتاپ ویکند یک رویداد آموزشی-تجربی (Experimental Education) در سراسر دنیاست که در ۳ روز متوالی (در انتهای هفته) برگزار می گردد. در این برنامه شرکت‌کنندگان شامل برنامه‌نویسان، مدیران تجاری، بازاریاب‌ها و طراحان گرافیک گرد هم می‌آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده‌های‌شان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده ای را اجرا کند.
با توجه به افزایش استارتاپ‌ها در دنیا، پیشرفت آن در ایران و هم‌چنین ترند شدن آن، لازمه‌ی شناخت این موضوع برای دانشجویان رشته‌ی مهندسی کامپیوتر، فناوری‌اطلاعات و صنایع حس می‌شود. از همین رو شاخه‌ی دانشجوی ای‌سی‌ام به همراه گروه آموزشی نهال اولین استارتاپ‌ویکند رسمی دانشگاه تهران را تحت نظارت نماینده‌ی استارتاپ‌ویکند جهانی (پشتیبانی‌شده توسط گوگل) در ایران برگزار کرد.

برنامه در سه روز ۷ام تا ۹ام اسفند ۱۳۹۲ برگزار شد. البته روز یک‌شنبه ۴ام اسفند جلسه‌ی معارفه‌ی اولیه نیز برگزار شد که هم برای آشنایی افراد با هم بود و هم مفاهیم اولیه‌ی کار در استارتاپ‌ویکند برای شرکت‌کنندگان مشخص شد. ثبت‌نام از یک ماه قبل آغاز شده بود و یک‌هفته مانده به شروع رویداد بسته شد. ۱۵۰ نفر شرکت‌کننده در سه بخش فنی، گرافیک و کسب‌وکار ثبت‌نام کرده‌بودند.
روز اول رویداد با مطرح شدن ایده‌های شرکت‌کنندگان آغاز شد. مطرح شدن ۷۴ ایده یکی از رکوردهای تاریخ استارتاپ‌ویکند‌های ایران بود. هم‌چنین بعد از آن رای‌گیری برای ۱۰ ایده‌ی برتر انجام شد و در آخر ۱۰ نفر برنده با تبلیغات و رای‌زنی‌هایی در محل برگزاری رویداد تیم‌های خود را برای شروع کار جمع‌ کردند. در این روز سخنرانی اساتیدی از دانشکده‌ی کارافرینی و افرادی موفق در زمینه‌ی استارتاپ نیز انجام شد.
روز دوم از ساعت ۸ صبح و بعد از صرف صبحانه تمامی تیم‌ها به محل تعبیه‌شده‌ در ساختمان جدید دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر رفتند و تا ساعت ۱۰ شب به فعالیت پرداختند. در طی این روز مربیان (که افرادی با تجربه در زمینه‌های مختلف استارتاپ بودند) نیز به تیم‌ها در حل کردن مشکلاتشان کمک می‌کردند.
روز آخر رویداد نیز از ۸ صبح آغاز شد. تیم‌ها تا بعدازظهر فرصت داشتند که نسخه‌ی اولیه‌ی پروژه‌ی خود را برای ارائه‌ی حضوری به داوران در اختتامیه آماده کنند. در اختتامیه داوران به بررسی ارائه و پروژه‌ها پرداختند و در آخر سه تیم به عنوان تیم‌های برگزیده انتخاب شدند.

استادان: دکتر رامتین خسروی
زمان برگزاری: ۷ ۸ ۹ اسفند ۱۳۹۲
مکان برگزاری: دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر و ساختمان مرکزی پردیس دانشکده‌ی فنی
تعداد شرکت‌کنندگان: ۱۵۰ نفر شرکت‌کننده – ۲۰ مربی – ۲۰ نفر کادر اجرایی